Navigation Menu+

NORSKE STJERNER

Posted on mar 2, 2018 by in Teater

Det er mange store navn innen den Norske teaterverdenen som har gjort det veldig bra her i landet. Mange av dem har også klart og bli internasjonale stjerner både i filmen og på teatrene rundt omkring.

Lillian Muller

Lillian Muller er i fra Grimstad og er både modell og skuespiller av yrke. Hennes karriere begynte med modell konkurrangse da hun var 18 år gammel,da kom hun på andreplassen i miss Norway noe hun også fikk i Miss Internasjonal konkurrangsen. Da var nok hennes karriere forseglet.

Hun dro så til England hvor hun fikk plass på London Academy of Modelling og fikk på den tiden flere tilbud om pin up bilder av flere av de Engelske avisene. Det virkelige gjennombruddet kom da hun ble kontaktet av magasinet Playboy hvor hun ble Playmate of the month i midten av 70 tallet. Året etter ble hun så kåret til Playmate Of The Year og er den Playboy modellen som er den mest fotograferte igjennom tidene. Hele ni ganger har hun vert og finne på forsiden av magasinet.

Det har blitt mange filmroller og Tv programmer med Muller, hennes første film var Casanova & co som ble lagt ut i slutten av 70 tallet. Med musikkvideoer som, Da Ya Think Im Sexy i sammen med Rod Stewart som ble en kjempehit hadde hun flere ben og stå på i sin karriere.

Etter at hun ble overbevist om den alternative helsebrangsjen har hun skrevet en bok om temaet og en selv biografi. Nå stiller hun opp som foredragsholder og promotor for flere bedrifter og orginasasjoner innen helsekost.

Lillebill Ibsen

Lillebil Ibsen var skuespiller og instruktør, hun var også den som var opphavskvinnen til den første norske baletten.

Det var hennes mor som stod for skoleringen innen balettdansingen og hun hadde sin første opptreden på Nasjonalteateret med Prinsessen på erten da hun var bare ti år gammel. Her var det da hennes mor som var instruktøren av stykket, så det var vel ganske naturlig at hun da fikk denne rollen.

Dette medførte til at hun fikk en betydelig internasjonal oppmerksomhet, hvor hun danset både i Paris og i London. Prima ballerina ble hun så i en alder av 16 år da hun fikk en rolle i Berlin som den gangen ble satt opp av Max Reinhardt.

Samme året gjorde hun så sin debutt som skuespiller, da også på Nasjonalteateret med Den uskikkelige lille prinsesse. Det var etter dette at hun mer og mer satset på skuespiller yrket en på baletten.

Også her ble det internasjonal karriere med stykker som var satt opp på forskjellige teatre verden rundt. Så hun vekslet mellom Norge og utlandet i en periode.

Men hun gikk så over til og holde seg stort sett i Norge etter et par år, hvor det så vekslet mellom teater, film og revy. Allsidig dame dette.

Da hun så fant sin store kjærlighet under en Jubileumsutstilling i Oslo, det var barnebarnet til den kjente Henrik Ibsen, Tancred Ibsen. Det ble så giftemål når hun hadde blitt 20 år gammel og de holdt sammen i nesten 60 år frem til han så døde i slutten av 70 årene.