Kjente skuespillere

Film og teater er en form for underholdning veldig mange benytter seg av, man får en flott opplevelse som setter en spiss på hverdagen.

Filmer har det blitt veldig mange av, godt er jo det for man har jo ulik smak så det er jo greit å kunne ha ett godt utvalg. En del av disse filmene har blitt så populære at de lager en serie av dem, James Bond filmene er en av disse.

Forfatterne

Forfatterne

Mannen som sto bak de første bøkene om James Bond var Engelsk mannen Ian Fleming, han skrev 14 bøker som de har lagd film av alle sammen. Den to sistebøkene han skrev var Octopussy og The Living Daylights som kom ut i 1966. Da han så døde av ett hjerte infarkt i 1964 holdt han på med boken The Man Whith The Golden Gun tok en annen forfatter og fullførte boken for han.Kingsley Amis skrev så en bok i serien med navnet Colonel Sun som kom ut i 1968. Neste forfatter ble så John Gardner som skrev hele 16 bøker i serien, det var i tidsrommet 1981 til 1996. Raymond Benson tok deretter over stafettpinnen og skrev de neste 12 bøkene i fra 1996 til 2002. Så kom Sebastian Faulks men en bok i 2008 og sistemann så langt Anthony Horowitz de to siste.

Roger More

Roger More

Det er foruten Sean Connery skuespilleren Roger Moore som har spilt rollefiguren James Bond mest. Hele syv filmer ble det på Moore. Han er også godt kjent for rollene i Helgenen og tv serien gullguttene, så han har en rekke filmer og tv serier bak seg. Roger Moore kommer i fra England og hadde sine første leveår i London. Han startet opp sin karriere allerede på 40 tallet med roller som Ivanhoe og Maverick før han fikk en av hovedrollene i Gullguttene. Han ble da den best betalte tv skuespillerne som fantes, men han stoppet ikke der. Han var også med å regissere flere av filmene han var med i. Han spilte James Bond i fra 1973 og frem til 1985 da nestemann tok over rollen.

Timothy Dalton

Timothy Dalton

Nestemann ble Timothy Dalton som også er en Engelskmann og han kom i fra byen Colwyn Bay som ligger i Wales. Han var en godt dreven skuespiller før han fikk rollen som James Bond, allerede i 1967 var han en kjent person på tv under ulike tv serier. Den første filmen han var med i var Løven om vinteren som kom ut i 1968. Det ble mye film og tv serier på han med årene før han tok rollen som James Bond.Han hadde faktisk blitt tilbudt rollen allerede i 1969, da i filmen On Here Majestys Secret Service. Men han ville vente med en så krevende rolle, han syntes selv at han var alt for ung og takket derfor nei den gangen. Det gikk hele 18 år til før han takket ja til å ta rollen i filmene The Living Daylights og License to a Kill. Han var også en god del år tilknyttet teater roller som han også gjorde det bra i.