Gode og dårlige skuespillerprestasjoner

Gode og dårlige skuespillerprestasjoner

Tidenes beste skuespillerprestasjoner får veldig mye omtale, og nå skal vi omtale de litt mer. Men i tillegg skal vi også se litt på dårlige skuespillerprestasjoner, bare for å få et litt annet syn på tingene.

Beste skuespillerprestasjoner

En film blir som regel ikke særlig bra uansett story, dersom ikke skuespillerne gjør en fremragende jobb. Man skal ikke huske at man ser film, men heller leve seg fullstendig inn i fortellingen, og da må skuespillerne ta oss med i sin verden. En film med en utrolig bra skuespillerprestasjon er filmen ”Den sjette sansen” med unge Haley Joel Osment. Filmen handler om den sjette sansen og hvordan en liten gutt trenger hjelp til å takle denne sansen. Tross Haleys unge alder føles det ikke som om gutten spilte en rolle. Han rett og slett var den stakkars ensomme og forstyrrede gutten. Bruce Willis er ikke å kimse av heller, og den overraskende slutten etterlater et stort ”Wow!”. Absolutt verdt å se en andre gang, for å sjekke at de virkelig har klart å gjennomføre filmen uten å blingse når tingenes tilstand kommer til syne.

Filmer om mennesker med ulike former for lidelser, spesielt psykiske lidelser eller avvikende atferd har en tendens til å hente frem det beste i en skuespiller, og filmen ”Rain man” er intet unntak. Dustin Hoffman gjør en fabelaktig Raymond, og får seeren til å kjenne på et stort følelsesregister gjennom filmen. Man føler med han, man blir til tider flau på hans vegne og når en film får seerne til å felle tårer, da er det som regel gode skuespillere som bærer storyen slik at man glemmer at det er bare en film. En annen rolle vi ikke kommer unna, er stumme Ada i” The Piano”. Holly Hunter viste oss gjennom blikk, ansiktsuttrykk og kroppsspråk alle følelsene til Ada, og lot seerne ta del i hennes verden. En prestasjon det virkelig står respekt av.

Dårlige skuespillerprestasjoner

Dårlige skuespillerprestasjoner

Du vet hva det er når du ser det. Når du føler ubehag og nesten skjemmes av å se på. Å se på filmer med dårlig skuespill er forferdelig ubehagelig. Det kan skje når skuespillere overdramatiserer, og det kan også komme av det motsatte, rett og slett ingen innlevelse. Eller du kanskje merker at skuespilleren ikke er komfortabel med rollen han spiller. En skuespiller som har fått mye dårlig kritikk er Kristen Stewart, både for arbeidet sitt i” The Twilight Saga” og i ”Snow White and the Huntsman”. Kritikken går på hennes tomme blikk, dårlige aksent, tamme aura og rett og slett manglende evne til og leve seg inn i rollen. Keanu Reeves har gjort godt skuespill i flere filmer. Likevel har han også gjort dårlig arbeid ved minst en anledning, og den anledningen heter ”Bram Stokers Dracula”. Han rett og slett prøver for hardt, både på spillingen og aksenten, og det skinner gjennom. Det gjør nesten vondt å se på. Det er simpelthen ikke alle roller som er skapt for alle skuespillere. Noen ganger klaffer det, andre ganger blir det skivebom.