Navigation Menu+

DE MEST POPULÆRE TEATERSKOLENE

Posted on mai 1, 2018 by in Teater

Som de fleste lister over hva som er det beste alternativet er meningene forskjellige, også listen over de beste og mest populære teaterskolene rundt omkring i verden. Det er jo viktig for de som skal studere at skolen tilfredstiller kravene som elevene setter seg for og kunne bli gode skuespillere og ikke minst hva vil det koste studentene og melde seg inn på akkurat den skolen de mener passer best.

Tisch School of the Arts

En av de som er høyt oppe på listen er Tisch School og the Art som man finner i New York, nærmere bestemt på Manhattan og med adresse 721 Broadway har den en perfekt beliggenhet midt i sentrum av teater distriktet i byen. Skolen blir betegnet som verdens beste filmskole og det sier jo litt om kvaliteten på skolen. Skolen ble etablert på midten av 60 tallet da som mål med opplæring innen teater og film bransjen. Den ble så stadig utvidet med flere typer undervisning og kan i dag tilby det meste innen arten.

Her kan du få seks forskjellige grader, Barchelor of Art, Barchelor of Fin Art, Docktor of Philosophy, Master of Professional Studies, Master of Art og Master of Fine Art. Skolen har hatt mange elever som har blitt verdenskjente både på teater scenen og innen filmen, Woody Allen, Martin Scorsese, Oliver Stone, Bridget Fonda, Whoopi Goldberg og Angelina Jolie er noen av dem. De har jo gjort det veldig bra i ettertid. Det er også noen norske studenter som har vert innom denne skolen, Håkon Noodt som i dag er en film og tv produsent. Håkon Øverås filmprodusent og Vibeke Idsøe som også er film produsent.

National Institute of Dramatic Art

National Institute of Dramatic Art

National Institute of Dramatic Art ligger i Australia, i Kensington som ligger i New South Wales. Skolen ble etablert på slutten av 50 tallet da med et to årig studium innen skuespiller kunsten. Her kan man lære det meste innen teater og film, i fra skuespiller og opp til produsent. Her har det også gått elever som har blitt verdens berømte, Mel Gibson, Richard Roxburg, Miranda Otto, Baz Luhrmann, Jim Sharman, Michael Wilkinsons og Catherine Martin er noen av dem.

Oxford School of Drama

Oxford School of Drama

Oxford School of Drama ligger i Wootton i Oxford England. Skolen ble etablert i midten av 80 tallet av George Peck.Oxford School of Drama ligger i Wootton i Oxford England. Skolen ble etablert i midten av 80 tallet av George Peck. Skolen blir betegnet som en av de beste i England, her får man også de fleste studiumer innen teater og film. Det finnes seks mnd, ettårig og treårig kurs med både master og bachelor grad når man består kursene. Dette er en relatift liten skole med under 20 elever i hver klasse, det har blitt en hard kamp om disse plassene da skolen er blitt veldig populær. Her har man lært opp stjerner som Christina Cole, Lee Boardman, Clair Foy og Lauren Harris.