Navigation Menu+

DE MEST POPULÆRE TEATERSKOLENE 2

Posted on mai 14, 2018 by in Teater

Det å velge den rette skolen kan være problematisk. Man vil jo gjerne velge den som man mener passer best for seg selv. Men det er ikke alltid like enkelt, de mest populære skolene blir selvsagt fort fylt opp med håpefulle artister som gjerne vil komme seg videre i sin karriere. Beliggenheten er også et punkt man må tenke på, de er jo spredt over det meste av verden.

Yale School of Drama

Yale School of Drama

Yale School of Drama ligger i New Heaven i Connecticut. Det er en del av Yale University og ble grunnlagt i midten av 20 tallet og tar for seg hele spekteret innen teateropplæring. Som skuespillere, design, scene design, lys setting, projeksjons design, lyd, regisering, drama, forfatter, scene regissør, teknisk design og produksjon og teater administrasjon. Skolen sammarbeider med Yale Repertory Theatre som ligger i samme området. At skolen er populær viser tall i fra noen år tilbake. Da var det over 1200 søkere som prøvde å få plass til de rundt 70 plassene som var tilgjengelig på skolen. Billig er det heller ikke å gå på denne skolen. Man må regne med rundt 30 000 Us dollar for ett skoleår. Studiene blir ikke akkurat billige da.

Det har blitt noe bedre med plasser etterhvert, med fortsatt er det bare rundt 200 studenter som blir tatt inn hvert skoleår nå. Av dem igjen er det rundt 20 prosent som er i fra andre land. Så her gjelder det og være over middels god om man ønsker og studere på denne skolen som går for og være en av de beste i Amerika. Her har det blitt mange studenter som har gjort seg godt bemerket innen yrket med tiden, Jane Atkinson, Holly Hunter,Henry Winkler, Meryl Steep, Talia Rose Shire, Alan Rosenberg, Barbara O`Neil, Chris North og Sanaa Lathan er noen få av de som har gjort det stort.

American Conservatory Theater

 

American Conservatory Theater

American Conservatory Theater finner man i San Francisco i California. Her har man vanlig teater skole og undervisning i klassiske og moderne teaterproduksjon. Det ble etablert i midten av 60 tallet da i Pittsburgh i Pennsylvania men ble flyttet til San Francisko etter bare kort tid. De som startet skolen hadde som mål at den skulle fungere som både skole og vanlig teater. En fordel for studentene kanskje, da de ganske raskt fikk prøve seg på en scene med publikum tilstede. Det første året på det nye stedet satte de opp nesten 30 forestillinger. Disse forestillingene satte de også opp på andre steder i California, og fikk mye annerkjennelse for dette. Så starten gikk strålende, men det har vært en del opp og ned med teateret og skolen i de påfølgende årene men de har klart og komme seg opp i topp sjiktet igjen hele tiden. Skolen har blitt utvidet med tiden til og omfatte to steder i byen i dag, den ene ligger i Geary Street og den andre i Market Street.

Her har kjendiser som Anna Deavere Smith, Camryn Manheim, Anette Beining, Anika Noni Rose, Elizabeth Banks og Darren Criss hatt sin utdannelse i teaterkunsten.