Navigation Menu+

Berømte europeiske skuespillere

Posted on mai 20, 2018 by in Teater

Teaterskolene rundt omkring i verden har hjulpet utrolig mange til og få stjernestatus og bli verdens kjente. Men det er også selvfølgelig viktig at man har talent også i tillegg for og kunne utvikle seg videre. Europa har mange av dem også her i lille Norge har vi en del artister som har blitt verdens kjendiser innen sitt yrke. Noen av de som betegnes som de beste skuespillerene i Europa kommer her.

Cary Grant

 

Cary Grant

Cary Grant er det nok mange av de litt eldre som husker. Han kommer i fra Bristol i England. Hans barndom var ikke enkel, det var en fattig familie og med en mor som hadde psykiske problemer vart ikke livet helt som det skulle for han. Han rømte hjemmefra i starten av tenårene og ble med en akrobat-tropp som fartet rundt. Her fikk han sitt første møte med scene kunsten og ble fort med som deltager i troppen. Han rømte hjemmefra i starten av tenårene og ble med en akrobat-tropp som fartet rundt. Her fikk han sitt første møte med scene kunsten og ble fort med som deltager i troppen. Bare 16 år gammel dro han så over til Usa for og finne seg jobb, han var en tid badevakt på en strand ved New York, men det varte ikke lenge før han returnerte til England. Her fant han veien tilbake til scenen og opptrådte i forskjellige musikalkomedier, her var det Arthur Hammerstein så han og fikk han med seg over til Usa igjen. Her fikk han så en rolle i musikalen Golden Dawn og karrieren begynte og sette fart for han. Han ble værende i Broadway en god tid før han så gikk over til og spille i krim og dramafilmer. Det ble også flere komedier og romantiske komedier, han hadde klart og bli en godt etablert skuespiller i en alder av 35 år. Det ble også flere filmer sammen med Alfred Hitchcock i 40 og 50 årene. Dette gjorde at han flere ganger ble nominert til Oscar prisen og Golden Globe prisen, men den eneste prisen han fikk var en æres Oscar pluss en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman er også et godt kjent navn hos den eldre generasjonen. Hun ble født i Stockholm i 1915 og var en virkelig stor Hollywood stjerne. Hun vokste opp hos slekninger da hennes foreldre døde da hun var bare et barn og viste tidlig talent for skuespiller yrket. Hun begynte og studere ved den Svenske Dramaets Elevskole og fikk en liten rolle i filmen Munkbrogreven mens hun gikk der. Det ble flere filmer i Sverige før hun fikk sjangsen til og prøve seg over i Amerika, her fikk hun ganske raskt en filmkontrakt og mange filmer ble det på henne over der med årene. Hun har også spilt i flere Hitchcocks filmer og hatt roller sammen med Humphrey Bogart som betegnes som den største skuespilleren gjennom tidene. Men det gikk litt feil vei for Ingrid en tid, men det var i denne tiden hun traff regissøren Rossellini. Hun fikk en rolle i en av hans filmer, men ble også hans elskerinne. Det var ikke veldig populært blant fansen, da de begge var gift. Dette medførte en media skandale som holdt hennes karriere tilbake i noen år, før hun igjen klarte og komme seg opp på toppen.